Technisol

Javascript

Elk isolatie product heeft zijn eigen dichtheid. Op basis van de te behalen isolatie waarde kan berekend worden hoeveel isolatie materiaal aangebracht moet worden; Of, uiteraard andersom, op basis vand de beschikbare isolatieruimte kan bepaald worden wat de haalbare isolatie winst is.

De IsolatieApp is bedoeld voor zowel consumenten als monteurs en geschikt gemaakt voor alle platformen: iOS, Android en als website. Daarnaast kan de app offline gebruikt worden vanaf een USB stick, welke monteurs zonder smartphone bij hebben. Om dit brede spectrum van platformen te ondersteunen is gebruik gemaakt van Phonegap en jQuery mobile. De app schaalt volledig tussen schermen met beperkte invoer oppervlakken (zoals de Samsung Pocket Geo op de foto) en grotere schermen als tablets. De berekeningen worden gedaan via Javascript zodat de app offline te gebruiken is.
Uit marktonderzoek bleek dat in de tijd dat de app gemaakt werd, zo’n 70% van de Android gebruikers nog op versie 2.3 werkten. Door een aantal structurele verschillen tussen het ontwikkelen voor Android versies kleiner dan 3.0 en versies hoger dan 3.0, zijn er twee versies gemaakt zodat de app op elke versie gebruikt kan worden.