Over WeDesignIt

Techniek sinds 2012

WeDesignIt is in 2012 opgericht door Patrick van Kouteren en gespecialiseerd in maatwerk weboplossingen. Door brede kennis kunnen we met veel verschillende populaire (en minder populaire, maar toch gebruikte) oplossingen als onder andere Laravel, WordPress, OpenCart, Joomla en diverse andere PHP frameworks helpen. Daarbij kunnen we via APIs systemen en websites met elkaar laten communiceren.


Dagelijks onderhouden we servers van grote nationale websites, bouwen we functionaliteit op bestaande projecten, lossen we problemen op én werken we aan nieuwe projecten. Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen kunnen we snel meedenken en anticiperen op elke verandering. Samen met onze specialistische partners kunnen we een optimale oplossing bieden voor uw designs, zoekmachine optimalisatie, teksten en de onderliggende server technieken en programmatuur.

Techniek begrijpbaar maken

De hedendaagse technieken ontwikkelen zich razendsnel. Het is daarom ook moeilijk om een implementatie voorstel te toetsen op correctheid, laat staan om te kunnen weten of dit de beste oplossing voor het probleem is.
​ Techniek kan iets moois zijn, mits het juist wordt ingezet. Daarvoor ​vinden wij het belangrijk en zien we het zelfs als onze plicht om techniek begrijpelijk te maken. Ook dat is verantwoord ondernemen volgens WeDesignIt.

"Je moet het in Jip-en-Janneke-taal aan me uitleggen, anders snap ik het niet. En wat ik niet snap, daar krijg ik buikpijn van"

​Één van onze klanten is er heel duidelijk en eerlijk in. Voor ons niet gek, maar dit is de klant waar we inmiddels het langst mee samenwerken. Eerlijkheid en duidelijkheid werken twee kanten op: door uit te leggen wat we nodig hebben, wat we doen (en waarom) weet de klant beter wat hij vraagt en krijgen wij een heldere vraag aangeleverd. Dit alles resulteert in een betere match aan klantverwachting, minder tijdverspilling aan het helder krijgen van de specificaties en derhalve een lagere factuur.

​​Wanneer techniek de overhand krijgt

In toenemende mate dienen zich klanten bij ons aan waarbij de techniek de overhand heeft gekregen: vele van hen komen uit een probleemsituatie waarin de vorige webbouwer het heeft opgegeven of zelfs met de noorderzon is vertrokken. De ondernemer wordt achtergelaten met de gebakken peren, facturen en een onvolledig (functionerend) product.

Patrick van Kouteren: communicatief vaardige programmeur

Inmiddels zit ik alweer meer dan 10 jaar in het vak. Time flies when you're having fun! Begonnen als junior programmeur in het tijdperk waar PHP 5 net bestond introduceerde ik als jambekkie van school het begrip Object Oriented Programming met PHP bij mijn toenmalig werkgever. In de daarop volgende jaren hebben we met het team van programmeurs de interne systemen geautomatiseerd en onderhouden. Sommige systemen draaiden 7 jaar onafgebroken door, met weinig tot geen noodzakelijke onderhoud! Ik ben ervan overtuigd dat deze ervaring met betrekking tot het opzetten van architectuur en keuzes met betrekking tot onderhoudbaarheid van code hebben geleid tot waar ik nu ben.

​Van junior tot senior / lead developer

​ Tussen toen en nu heb ik nog een jaar bij een hosting bedrijf gewerkt waar ik écht onder druk heb leren werken en waar degelijke keuzes maken cruciaal was. Na dat jaar kreeg ik de unieke kans om als senior / lead developer aan de slag te gaan bij mijn eerdere werkgever en in een enorm traject mijn eigen gebouwde systemen uit te faseren en te vervangen voor een enorm corporate systeem (een open hart operatie op de IT infrastructuur). Een ervaring die ik nooit zal vergeten. Naast programmeren was ik verantwoordelijk voor het functioneren van mijn afdeling en SME in de werkgroep van het project. Tegenwoordig praat ik even makkelijk met een CEO van een communicatie bureau als met een programmeur en heb ik wat kennis van (project)management en SCRUM. Toch blijf ik programmeur in hart en nieren.

​Levenslessen van een ontwikkelaar

​ Of het nou een simpele of complexe website of applicatie is: het ontwikkelen is het probleem niet. Het is het ontwerp wat cruciaal is voor de onderhoudbaarheid, de operationele kosten en de uitbreidingsmogelijkheden. Het wordt tijd dat meer PHP programmeurs zich dit ook gaan realiseren. Als je stage loopt bij WeDesignIt is dit zo'n beetje het belangrijkste waar op gehamerd wordt. Een goede programmeur bespaart een klant meer kosten dan wat hij zelf kost.